مد و فشن

10 نمونه از انواع استایل‌ برای خانم‌های شیک

حتما شما هم اسم‌های مختلفی مانند کژوال، مینیمال، بوهو و غیره به گوشتان خورده است. شاید خواستید لباسی بخرید و در توضیحات لباس با این اسم‌ها مواجه شده‌اید. کنجکاو شدید و درمورد آن‌ها سرچ کردید؟ یا به استایل‌تان اهمیت زیادی می‌دهید و می‌خواهید درمورد سبک‌ها و استایل‌ لباس (fashion style) را در دنیای مد و فشن بیشتر بدانید تا بهتر بتوانید آن‌ها را ست کنید؟

پس بیایید نگاهی به چند استایل محبوب و ترند داشته باشیم.

استایل وینتیج

استایل وینتیج دکتر خانم مربوط به دهه 20

وینتیج (Vintage Fashion) یکی از سبک‌های پرطرفداری است که در سال‌های اخیر در ایران هم نامش زیاد به گوش می‌رسد. شاید برایتان جالب باشد که این کلمه فرانسوی در اصل برای اشاره به شراب‌های کهنه استفاده می‌شده است و بعدها وارد دنیای لباس هم شده است. پس باید حدسش را زده باشید که وینتیج به لباس‌های قدیمی گفته می‌شود.

این سبک از لباس پوشیدن به‌طور مشخص بعد از جنگ‌جهانی دوم پا گرفت. دلیلش شرایط نامساعد اقتصادی بود که افراد را مجبور می‌کرد سراغ لباس‌های قدیمی بروند. اما کم‌کم تبدیل به یک رویکرد در فشن شد. معمولا به لباس‌های مربوط به 1920 تا 1990 وینتیج می‌گفتند. اما با گذر از هر دهه، لباس‌های آن دهه هم به آیتم‌های وینتیج اضافه می‌شوند.

درمورد مغازه‌های تاناکورا شنیده‌اید؟ فلسفه وجود این مغازه‌ها تا حد زیادی به این استایل برمی‌گردد. برای وینتیج‌پوش بودن باید حتما لباس‌های قدیمی را دوباره استفاده کنید نه اینکه سراغ لباس‌هایی جدید با طرح و مدل آن دوران بروید.

برای ترکیب کردن لباس‌های وینتیج بهتر است از آیتم‌های غیر وینتیج هم استفاده کنید و همه لباس‌هایتان از این دسته نباشند. آرایش طبیعی و ملایم با رنگ‌های روشن و شادابی مثل نارنجی، صورتی و قرمز با این استایل هم‌خوانی زیادی دارد.

استایل گوتیک

استایل گوتیک انواع مد

استایل گوتیک (Gothic Fashion) شاید استایلی نباشد که همه بپسندند. اما اگر سراغش بروید می‌تواند سرتاپایتان را کاملا دگرگرون کند و از شما آدم دیگری بسازد. البته که این سبک تنوع زیادی دارد و می‌تواند نسبتا ساده باشد یا اغراق زیادی در آن بکنید.

گوتیک به دوران قبل از رنسانس اشاره دارد. این کلمه در درجه اول برای اشاره به سبکی از معماری در اروپا به‌کار می‌رفته است. ساختمان‌هایی که با این سبک ساخته می‌شدند بسیار بلند و زاویه‌دار بودند. معمولا احساسی از خوف و وحشت را ایجاد می‌کردند. با استفاده از المان‌ها و پنجره‌ها در داخل آن‌ها بازی زیادی با نور و سایه می‌شد.

لباس‌های گوتیک هم از همین معماری الهام گرفته‌اند. از نظر سبک لباس می‌توان آن‌ها را ترکیبی از لباس‌های پانک و ویکتوریایی هم دانست. مثلا پیراهن‌های کمر کرستی با دامن‌های پف‌دار همراه با اکسسوری‌های مثل دستکش چرم و چتر جزئی از این استایل بودند و راه خودشان را به گوتیک هم باز کرده‌اند.

در سبک گوتیک بیشتر از رنگ مشکی استفاده می‌شود. اما رنگ‌های تیره دیگر هم گاهی در استایل‌ها ترکیب می‌شوند. آرایش صورت معمولا کمی رنگ‌پریده انجام می‌شود. اما برای چشم‌ها و لب‌ها از رنگ تیره استفاده می‌کنند. رنگ موی قرمز، مشکی یا نارنجی هم در این سبک بسیار محبوب است.

استایل لولیتا

استایل لولیتا

استایل لولیتا (Lolita fashion) از یک خرده فرهنگ ژاپنی گرفته شده که با سبک هنری روکوکو ترکیب شده است. روکوکو به تجملات بسیارش معروف بوده است. این ویژگی را در استایل لولیتا هم می‌توانیم ببینم. این استایل فانتزی و دخترانه است و شما را یاد شخصیت‌های انیمیشنی و کارتونی می‌اندازد. پس قابل حدس است که باید اکسسوری و آیتم‌های فانتزی زیادی داشته باشید. به‌همین دلیل هم لولیتا استایلی گران‌قیمت است.

به‌طورکلی، این سبک به سه دسته تقسیم می‌شود.

سوییت لولیتا – در این سبک بیشتر رنگ‌های پاستیلی می‌بینید. وقتی رنگ‌های روشن را با سفید ترکیب می‌کنند و کم‌رنگ‌تر می‌شوند به آن‌ها پاستیلی می‌گویند. به این ویژگی در آرایش و رنگ‌مو هم توجه می‌شود.

گوتیک  لولیتا – درمورد استایل گوتیک بالاتر توضیح دادیم. حالا المان‌های این دو استایل را ترکیب کنید. گوتیک لولیتا از این نظر جذاب است که بسیاری از المان‌های متضاد را کنار هم قرار می‌دهد.

کلاسیک لولیتا – برای این‌که یک استایل کلاسیک لولیتا داشته باشید، دوباره نگاهی به وینتیج بیندازید و ویژگی‌های آن را به سبک لولیتا اضافه کنید. معمولا در این سبک از رنگ‌موهای قهوه‌ای و مشکی استفاده می‌شود.

استایل کلاسیک

استایل کلاسیک در بین انواع استایل

این سبک یک گزینه مطمئن و همیشگی است. استایل کلاسیک () چیزی است که اصطلاحا از مد نمی‌افتد. لباس‌های کلاسیکی که دهه‌ها قبل پوشیده می‌شدندند به‌اندازه ترکیب کلاسیکی که امروز آماده کنید مد هستند.

این لباس‌ها معمولا زرق‌و‌برق زیادی ندارد. از رنگ‌های خنثی زیاد استفاده می‌کنند و می‌توان گفت تاحدی مینیمال هستند. استایل کلاسیک را می‌توانید یک استایل رسمی درنظر بگیرید. در این سبک دوخت تمیز لباس هم بسیار مهم است. از آن‌جایی که این لباس‌های از مد نمی‌افتند، برای مدت زیادی استفاده می‌شوند و باید کیفیت بالایی داشته باشند. در مورد اکسسوری و آرایش هم باید همین ویژگی‌ها را درنظر داشته باشید.

یک الگو خوب برای این سبک وجود دارد و آن هم آدری هپبورن است. نگاهی به عکس‌هایش بیاندازید. اکثر لباس‌های او هنوز هم همان‌قدر زیبا و جذاب هستند.

لباس‌هایی ساده که فقط برش‌های ساده دارند، شلوار زنانه ساده و شومیزهای سفید و مشکی از جمله آیتم‌های اصلی و ضروری این سبک هستند.

استایل ماکسیمال

این استایل می‌تواند واقعا خاص باشد و می‌توانید کاملا شخصیت و حس خود را با آن ابراز کنید. چون دستتان بسیار باز است. همان‌طور که از اسمش برمی‌آید در این استایل طرح‌ها، رنگ‌ها و پارچه‌هایی با جنس‌های مختلف را کنار هم قرار می‌دهید. جسارت در ترکیب حرف اول را می‌زند. باید به‌راحتی اکسسوری‌های عجیب یا پرزرق‌و‌برقتان را به این استایل اضافه کنید.

استایل ماکسیمال و پرزرق و برق

در بین انواع استایل، ماکسینالیست ها جسورترین به شمار می‌روند. البته باید گزیده عمل کنید. به‌هرحال نمی‌توان از هارمونی کلی هم غافل شد. هرقدر هم دستتان باز باشد و بخواهید لباس‌هاس مختلف را ترکیب کنبد باز هم می‌خواهید به نتیجه‌ای زیبا برسید.

باتوجه به چیز‌هایی که گفتیم حتما حدسش را زدید که مشخص کردن آیتم خاص برای این سبک سخت است. برای این‌که بتوانید درک بهتری از آن داشته باشید و به ایده‌هایی برای کمد لباستان برسید بهتر است تصاویری از این سبک ببینید تا نحوه ترکیب کردن آیتم‌ها دستتان بیاید.

استایل مینیمال

استایل مینی مال

حالا که از ماکسیمال گفتیم باید نگاهی به نقطه مقابلش یعنی استایل مینیمال (Minimal Fashion) هم بیندازیم. اگر ماکسیمال به معنی افراط بود، مینیمال به معنی تفریط است. یعنی قید هرچیز غیرضروری را بزنید.

جنبش مینیمالیسم در دهه 60 میلادی شکل گرفت و به‌نوعی مقابله‌ای با مصرف‌گرایی بود. در این سبک از لباس پوشیدن خبری از آیتم‌های پرزرق‌و‌برق نیست.

رنگ‌ها شارپ هم جای خودشان را به رنگ‌های خنثی داده‌اند. بازهم برخلاف ماکسیمالیسیم، خبری از لباس‌هایی پر از پترن و طرح‌های مختلف نیست. البته پارچه‌هایی با طرح‌های ساده هندسی در این سبک استفاده می‌شوند.

این استایل ساده برای روزمره، مکان‌های رسمی و بسیاری جاهای دیگر مناسب است. مینیمال تاحدی به سبک کلاسیک نزدیک است. اما استفاده از حداقل رنگ‌ها و اکسسوری‌ها آن را ساده‌تر می‌کند.

استایل مینیمال، سادگی را همراه با آرامش در خود دارد. این استایل ساده، از آن دسته استایل هایی به شمار می رود که هیچ وقت از مُد نمی افتد.

استایل پاریسی

استایل پاریسی خانمی با لباس سورمه ای کوتاه

استایل پاریسی (Parisian fashion) در بین انواع استایل به شیک بودن و دربرگرفتن استایل مینیمال شهرت دارد. خانم‌های شیک، راحت و با کلاس کمی هم در شخصیت خود پیچیدگی دارند از این استایل استفاده می‌کنند.

در این استایل خانم‌ها به جای اینکه مانند ماکسیمال‌ها خود را در رنگ و زرق و برق غرق کنند و یا اینکه مانند مینیمال‌ها از حداقل هر چیزی استفاده کنند، می‌کوشند بهترین‌ها را در استایل خود استفاده کنند.

برای همین در عین کلاسیک و مینیمال بودن بسیار شیک و به روز به نظر می‌رسند. خانم‌های فرانسوی به استفاده از رژ لب قرمز شهرت دارند و در استایل خودشان هم آن را استفاده می‌کنند.

این استایل حسی از زنانگی و لطافت را به همراه ته رنگی از مردانگی و اعتماد به نفس به شما می‌دهد. خانم‌ها در استایل پاریسی مدل موی بسیار ساده و‌ می‌زنند و از رنگ‌های با تناژ کم و خنثی در استایل خود استفاده می‌کنند.

تو این سبک در مورد استفاده از سایه ها و رنگ های پررنگ، المان‌های عجیب، زرق و برق و رنگ های روشن و چیزهای گران وسواس ندارند. سلیقه دخترخانم‌های باسلیقه پاریسی در مورد انتخاب همه چیز با مواد عالی و بدون انقضاست.

 قوانین استایل پاریسی: به اکثر ترندها «نه» بگویید و نیم‌نگاهی به امضای خودتان کنید. شما نمی‌توانید در یک پیراهن راه‌راه زشت باشید. یک بارانی شتری …

استایل ورزشی

استالی ورزشی (athleisure fashion style) از جمله انواع استایل هایی است که خانم‌ها بسیار دوست دارند و می‌توانند در موقعیت‌های مختلف بپوشند. تیپی مناسب موقعیت‌های روزمره که می‌توانید با آن به باشگاه ورزشی رفته و حتی در مهمانی‌ها حاضر شوید.

ست کردن این استایل بسیار ساده است. هودی و سویشرت، لگینگ و کفش ورزشی. مانند همان تیپی که شما در محصولات آوانتگارد می‌توانید ببینید. نکته کلیدی این است که تیشرت‌های لانگ و اورسایز را باید با شلوارها و لگینگ‌های تنگ ست کنید تا زیبا شود.

در انتخاب استایل لباس ورزشی ، به هیچ وجه به فکر تبعیت از مد نباشید. این خودش مد و استایلی باب روز به شمار می‌رود. ابتدا راحتی خودتان و سپس مد و فشنی که در نظر دارید.

جنس پارچۀ لباس ورزشی ‌نقش مهمی در راحتی شما دارند. پارچه لباس ورزشی باید بسیار بادوام باشد. برخی از پارچه‌ ها، عرق را به خود جذب نمی ‌کنند؛ اما برخی دیگر، تمام عرق را به خود جذب می‌ کنند.

آیتم‌های جذابی که با آن می‌توانید انواع استایل ورزشی را ست کنید عبارتند از:

  • شلوارهای لگینگ
  • نیم تنه و سوتین ورزشی
  • شلوارک ورزشی
  • هودی و سویشرت
  • جوراب
  • کفش ورزشی
  • تیشرت ورزشی زنانه

همینطور می‌توانید بر اساس فرم بدنتان استایل ورزشی خودتان را انتخاب کنید:

  • فرم بدن سینی: تیشرت لانگ و گشاد بپوشید و از پوشیدن شلوار دمپاگشاد خودداری کنید.
  • فرم بدن ساعت شنی: تاپ چسپان و شلوار تنگ بهترین گزینه است.
  • بدن گلابی شکل: رنگ های روشنی برای بالاتنه بپوشید. شلوارهایی با خط عمودی دراز توصیه می‌شود.
  • بدن مستطیلی: ایجاد منحنی و قوس با لباس مهم است. تک رنگ نپوشید.

استایل بیزینسی

احتمالاً این استایل یکی از پراستفاده‌ترین استایل‌های بازار مد و فشن است. مناسبی خانم‌های شاغل در فضای پراسترس کار که در عین حال دوست دارند شیک پوش هم باشند. در استایل بیزینسی (business casual style) شما می‌توانید با تلفیقی از استایل کلاسیک به همراه المان‌ها راحت‌تر استفاده کنید. به هر حال برای 8 ساعت کار و حتی بیشتر بایستی استایل راحتی را انتخاب کنید.

بلوز زنانه، دامن بلند، بوت و اورکت انتخاب‌های خوبی هستند که هم راحت و هم شیک خواهد بود. در انتخاب این استایل باید خیلی هوشمندانه عمل کنید و می‌توانید انوع بلوزهای زنانه را برای محیط کار انتخاب کنید.

همچنین می‌توانید انواع استایل کت و شلوار زنانه را برای خودتان انتخاب کنید و در محیط کار بپوشید/

برخی از لوازم اصلی کمد لباس تجاری وجود دارد که هر زنی باید آنها را داشته باشد. دامن های تجاری شیک، رنگ‌های متنوع شلوار، پیراهن‌های رسمی و غیر رسمی، کت و شلوار، کت و شلوار … باید خلاقیت داشته باشید و تکه‌های آنها را با هم برای استایل بیزینسی خود ترکیب کنید.

 

 

استایل گرانج

استایل گرانج

در آخر نگاهی به یک استایل خاص دیگر هم داشته باشیم . استایل گرانج (Grunge fashion) واکنشی به مد است. آن‌ها سعی داشتند جلوی مد بایستند و ضد فشن باشند. این سبک از راک الهام گرفته است و در دوران اوج راک هم به‌وجود آمده است.

درواقع موسیقی‌ای به‌نام گرانج هم داریم که یکی از سبک‌های راک محسوب می‌شود. از دل این خرده فرهنگ آمریکایی، در دهه 80 میلادی استایل گرانج متولد شد. آن‌ها ضد مد بودند یعنی نمی‌خواستند ارزش‌هایی که صنعت فشن تعریف می‌کند را بپذیرند. پس چیزهایی مثل موهای ژولیده یا شلوار پاره تبدیل به المان‌های مهم این سبک شدند.

در این سبک تا دلتان بخواهد پارچه چهارخانه می‌بینید. پیراهن‌های پشمی اورسایز به‌همراه کت‌های چرم و جین و کفش‌های کانورس یا بوت‌های دکتر مارتینز از آیتم‌های محبوب این سبک هستند.

یکی از افراد بسیار شاخصی که بر شکل‌گیری این استایل تاثیر داشت، موزیسین  مطرح گروه نیروانا یعنی کرت کوبین بود.

ست انواع استایل لباس زنانه با محصولات آوانتگارد

صنعت مد بسیار گسترده و متنوع است. البته بسیاری از سبک‌های محبوب لباس پوشیدن به‌مرور زمان و از دل جوامع درآمده‌اند و بعد صنعت مد و فشن هم باتوجه به درخواست مردم به آن پاسخ داده است. 

مد و فشن برایتان جالب است؟ می‌خواهید لباس‌هایتان را بهتر استایل کنید و با ترکیب‌های مختلف از کمد لباس خود بهتر استفاده کنید؟ شناختن استایل های مختلف به شما کمک می‌کند سیر تحول سبک‌های مختلف لباس را بشناسید و باکمک ویژگی‌های هرکدام شیک‌تر و به‌روزتر لباس بپوشید.

البته استایل‌های لباس به مواردی که در این مقاله معرفی کردیم محدود نمی‌شوند. اما این راهنما شما را با سبک‌های مهم آشنا می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *